RUTA: BADALONA HISTÒRICA, DE LA CIUTAT AL MAR.

Domingo, 5 febrero 2023

10:00h - 12:00h

Dónde

Badalona - Plaça de l'Assemblea de Catalunya, 08911 Badalona, Barcelona, España ver mapa

Punto de encuentro

Información solo visible a los apuntados a la actividad

Precio

9.00€

Organizador

Maria Vallverdú

Maria Vallverdú

192 opiniones
Org. profesional

Información de la actividad

Avui ens endinsem a la història de Baetulo (Badalona), una ciutat plena de vestigis romans que perduren a aquesta localitat, una de les ciutats mes antigues de Catalunya i la tercera en volum de població. Una ciutat industrial amb un pasat rural, Badalona té un encant especial, qui no ha passejat pel Carrer del Mar o per la Rambla flanquejada per les altes palmeres?

La història de Badalona té el seu origen oficial vers l'any 100 aC amb la fundació de la ciutat romana de Bætulo sobre el turó d'en Rosés, on actualment hi ha el nucli antic de la localitat. No obstant això, les primeres estructures urbanes dintre del territori del terme municipal van aparèixer cap al segle segle IV aC al poblat ibèric del turó d'en Boscà. El període romà va representar un període d'esplendor urbanístic i demogràfic, amb un desenvolupament d'un important intercanvi comercial, especialment del vi.

L'entrada al segle XX va significar, de mica en mica, un desplaçament de les activitats tradicionals pesqueres i agrícoles. El tombant de segle, a més, va suposar un gran dinamisme cultural a Badalona, amb la fundació de diverses institucions i entitats, però les dues dictadures, la de Primo de Rivera i la de Franco, les van afectar. A més, Badalona es va convertir en objectiu dels bombardeigs durant la guerra civil a causa de la gran presència d'importants indústries.

Gràcies al seu particular urbanisme, a les seves entitats culturals, socials i esportives, ha mantingut una identitat pròpia com a municipi malgrat el creixement constant de la població i ha evitat que esdevingui una ciutat dormitori de Barcelona.


DATA : 05/02/2023 - HORA : 10:00h - LLOC : Plaça de l'Assemblea de Catalunya, 08911 Badalona, Barcelona (al costat del Museu de Badalona)PREU : ..............12€PREU VIP : .......10€

INCLOU:


✔︎ Audio guia (per mantenir distàncies de seguretat)

✔︎ Ruta guiada por Maria Vallverdú

✔︎ Assegurança d'accidents y RC

✔︎ IVA 21%


T'espero a aquesta ruta amb molta historia i molt d'encant!

Idioma en que se realizará la actividad:

Catalán

¿Qué hace única y especial esta actividad?

Parlarem de la història de la ciutat de Badalona, una de les ciutats més antigues de Catalunya i amb molts vestigis romans que encara perduren a la ciutat. Una ciutat amb molt d'encant i molt especial amb identitat pròpia. Coneixerem la història de Badalona i passejarem pels seus carrers rememorant els fets històrics més importants.

¿Qué incluye el precio de la actividad?

✔︎ Audio guia (per mantenir distàncies de seguretat)

✔︎ Ruta guiada por Maria Vallverdú

✔︎ Assegurança d'accidents y RC

✔︎ IVA 21%

Inscripciones cerradas

¡Comparte esta actividad con tus amigos!

Comentarios

Tienes que iniciar sesión para poder escribir comentarios
Haz clic aquí para iniciar sesión
Maria Vallverdú
Maria Vallverdú 22/1/2023 17:02
Hola! Sóm la Maria i el Pedro, fem activitats culturals i d'oci, cada setmana et portem diferents activitats i plans per gaudir en companyia d'un grup moooolt maco. Vols conèixer gent nova amb les teves mateixes inquietuds i compartir una estona agradable, divertida i cultural? Doncs animat! T'esperemmmm!!

Apuntados a la actividad (1)

Maria Vallverdú

Maria Vallverdú

Barcelona
Siguiendo