ESCAPADA: TÀRREGA - VISITEM LA CAPELLA SIXTINA CATALANA...

Domingo, 16 octubre 2022

08:00h - 19:30h

Dónde

Barcelona - Hotel Torre Catalunya, Av. de Roma, 2, 4, 08014 Barcelona, España ver mapa

Punto de encuentro

Información solo visible a los apuntados a la actividad

Precio

39.00€

Organizador

Maria Vallverdú

Maria Vallverdú

192 opiniones
Org. profesional

Información de la actividad

Avui us portem una sortida molt especial per nosaltres i que hem fet amb molt de "carinyu" perquè gaudiu de les nostres terres de Ponent, i no tan sols això! Us hem preparat una sortida molt completa. Voleu saber més? Doncs us expliquem!

Els orígens de la Tàrrega actual es remunten a mitjans segle XI quan el Comte de Barcelona Ramon Berenguer I va conquerir el castell targarí. A partir d’aquell moment el creixement de l’antiga vila serà progressiu. Situada en una cruïlla de camins estratègica, la Tàrrega medieval va desenvolupar un paper econòmic i territorial molt notable tot i la proximitat de poblacions com Agramunt, Balaguer o Cervera. També hi va haver una pròspera comunitat jueva que va deixar emprenta i amb aquesta premissa, visitarem el Museu Comarcal, la seva exposició permanent: Tragèdia al Call. Tàrrega 1348, on realitzarem una visita guiada i escolteu! Com a NOVETAT també podrem visitar la recent oberta Casa d’Avraham Xalom, Estudi 15, casa d’un jueu targarí.

No podem deixar de fer una visita a un lloc especial de Tarregà, un lloc molt conegut per la gent d’aquesta ciutat i que tothom ha visitat alguna vegada, el Parc i l’Ermita de Sant Eloi.

A principis del segle XX, la serra era majoritàriament erma amb terrenys comunals i de propietat privada, on hi havia explotacions de graveres i de conreus d’oliveres i ametllers principalment. L’Associació d’Amics de l’Arbre va promoure la creació del parc de Sant Eloi l’any 1913, i hi va dedicar els seus esforços per dotar-la d’espais amb passeigs, places i fonts, tot fent plantacions diverses d’arbres. Aquestes actuacions han permès crear diferents àmbits d’una bellesa clàssica com el jardí llatí, espais d’estil romàntic, així com també, a partir de la dècada dels anys vuitanta del segle XX, la creació d’un museu a l’aire lliure basat en elements industrials i agrícoles. Un pulmó verd enmig d’aquesta encantadora ciutat.

Escolteu! Aixó si que es interessant! I es que Tàrrega ja té la seva pròpia Capella Sixtina, un conjunt de pintures murals contemporànies de mil metres quadrats que vesteix les parets, voltes i sostre de l'església de Santa Maria de l'Alba. Una impressionant obra de pintura al fresc que acoloreix l'interior d'aquest temple barroc del segle XVII, que precisament aquest any celebra els 350 anys de la col·locació de la primera pedra.

I el particular Miquel Àngel és Josep Minguell, un veí de la ciutat especialitzat en tècnica mil·lenària de la pintura al fresc que ha dedicat tota la vida a la pintura de frescos i que acaba de ser distingit per la seva trajectòria artística amb la Creu de Sant Jordi 2022.

Aixi que... Qui s’apunta a veure la “Capella Sixtina Catalana”???
Per acabar, dinar de germanor aTàrrega on hem reservat al restaurant Magic´s, un lloc que ja coneixem on es menja molt bé i ens tracten de meravella! El menú us ho posarem al primer comentari.

*A l'hora d'apuntar-vos a la sortida ens podeu dir els plats escollits del menú, així facilitarem l'organització del restaurant i la millorarem el servei del menú.

A on? Quan?

DATA : 16/10/2022 - HORA : 08:00h - LLOC : Avenida Roma 2-4, BCN (Quedarem com sempre davat de Torre Catalunya)

PREU : ..............39€

PREU VIP : .......37€

Que inclou?

✔Bus privat
✔Organització i acompanyament
✔ Audioguies (per mantenir distancies de seguretat)
✔ Visita guiada Museu Comarcal exposició permanent + visita call jueu i casa d’Avraham Xalom
✔ Entrada a parroquia Santa Maria de l’Alba (la Capella Sixtina catalana)
✔ Ruta Parc Sant Eloy
✔ Assegurança d'accidents i RC
✔ IVA 21%

No inclou

✖Dinar a Tàrrega (preu del menú 20€)

PER REALITZAR LA RESERVA I CONFIRMACIÓ DE PLAÇA S'HA DE FER L'INGRÉS DEL PAGAMENT DE L'ACTIVITAT. SENSE EL PAGAMENT DE L'ACTIVITAT NO ES RESERVARA PLAÇA. A l'APUNTAR-VOS US PASSAREM LES DADES PER FER EFECTIU EL PAGAMENT (TRANSFERÈNCIA O BIZUM)

Idioma en que se realizará la actividad:

Catalán

¿Qué hace única y especial esta actividad?

En aquesta ocasió fem una escapada per visitar la ciutat de Tàrrega, capital de la comarca de l'Urgell, un dia complet de cultura, història i amistat!

¿Qué incluye el precio de la actividad?

✔Bus privat
✔Organització i acompanyament
✔ Audioguies (per mantenir distancies de seguretat)
✔ Visita guiada Museu Comarcal exposició permanent + visita call jueu i casa d’Avraham Xalom
✔ Entrada a parroquia Santa Maria de l’Alba (la Capella Sixtina catalana)
✔ Ruta Parc Sant Eloy
✔ Assegurança d'accidents i RC
✔ IVA 21%

Vídeo del organizador

Ésta actividad ha finalizado

¡Comparte esta actividad con tus amigos!

Comentarios

Tienes que iniciar sesión para poder escribir comentarios
Haz clic aquí para iniciar sesión
Maria Vallverdú
Maria Vallverdú 15/9/2022 16:08
MENÚ RESTAURANT MAGIC'S

Primer plat a escollir:

✔ Amanida de rulo de cabra, vinagreta i fruits secs

✔ Crema de pastanaga, taronja i sèsam

✔ Macarrons a la bolonyesa


Segon plat a escollir:

✔ Fricandó de vedella

✔ Llonganissa a la brasa

✔ Cua de rap a la cassola amb musclos


Postre a escollir:

✔ Braç farcit de nata

✔ Mousse de xocolata

✔ Gelat

✔ Fruita


Pa, aigua, vi i cafè inclós.


PREU MENÚ: 20€
Maria Vallverdú
Maria Vallverdú 15/9/2022 15:56
Hola! Som la Maria i el Pedro, organitzem activitats culturals d'oci i avui et volem ensenyar una de les joies de Ponent, Tàrrega, ciutat capital de la comarca de l'Urgell, una ciutat amb molta riquesa històrica, veurem l'empremta dels jueus en aquesta ciutat, visitarem el parc de Sant Eloi, un pulmó verd enmig d'aquesta ciutat i també una meravella única, un conjunt de pintures murals contemporànies de mil metres quadrats que vesteix les parets, voltes i sostre de l'església de Santa Maria de l'Alba, creada per l'artista Josep Minguell, creu de Sant Jordi 2022.

Apuntados a la actividad (1)

Maria Vallverdú

Maria Vallverdú

Barcelona
Siguiendo